Professorer – effektivt avslutt kurset ditt – Administrering av energikvadranter

P

En av de beste måtene å vurdere energien i klasserommene dine – gjennom hele semesteret, men spesielt på viktige punkter gjennom semesteret – er å vurdere de fire energikvadrantene og deres egenskaper. Lag et kvadrat på et stykke papir og del det i 4 kvadranter. De to øvre kvadranter er merket “Høy” og de nedre to er merket – ja, du gjettet det – lav. Jeg vil at du skal bruke disse kvadrantene til å vurdere de fire energitypene som kan ligge i klasserommet ditt på forskjellige punkter i termen. På tegningen, merk de fire kvadrantene slik (og ta hensyn til indikasjonene og egenskapene for hver av disse kvadrantene):

Øverst til venstre: Høy positiv

 • Mye engasjement
 • Mye produktivt samspill
 • Målrettet bevegelse
 • Mye læring

Øverst til høyre: Høy negativ

 • Sarkasme
 • Frenetisk bevegelse uten grunn
 • Sinne og harme
 • Lite ønsket læring

Nedre venstre: Lav positiv

 • Lite bevegelse eller aktivt engasjement
 • Grunn og introspeksjon
 • Fokusert energi
 • Læring kan forekomme

Nedre høyre: Lav negativ

 • Ingen energi
 • Ingen bevegelse
 • Ingen tenkning
 • Ingen læring

Høy positiv energi er til stede når både du og studentene er i en positiv tilstand, aktivt engasjement. Alle som går inn i et klasserom som er i kvadranten med høy positiv energi, vet det – den generelle følelsen er “Wow! Det skjer flotte ting her.” Studenter i denne kvadranten er intenst involvert i en labøvelse, et prosjekt i små grupper eller erfaringslæring. Instruktøren planlegger strategisk for denne kvadranten, selv om det er de sjeldne alvorlige tilfellene når høy positiv energi dukker opp tilsynelatende alene.

Lav positiv energi er tilstede når elevene og instruktøren er engasjert i å tenke, arbeide, reflektere, lytte, observere og lignende. Observatører som kommer inn i et klasserom som er i kvadranten med lav positiv energi, kan si: “Hmmmm, disse studentene er” inn i “det som skjer her. Denne professoren har virkelig trukket dem inn i læringsopplevelsen.” Den strategiske professoren planlegger perioder med lav positiv energi som lar elevene reflektere over læringen, lytte nøye til et musikalsk stykke eller et litterært utvalg, å jobbe intensivt med en partner for å finne svar, og så videre. Lav positiv energi må håndteres nøye, som jeg vil diskutere videre senere i artikkelen.

Lav negativ energi vil sannsynligvis dukke opp i midten av semesteret og/eller på slutten av semesteret. Det vises vanligvis når studentene er utslitte av å holde sent oppe med å jobbe med prosjekter, studere til tester eller jobbe på eksterne jobber som gir dem lite tid til hvile. Professorer som føler at studentene befinner seg i kvadranten med lav negativ energi må ta affære, for å forlate studenter på dette stedet sikrer at det ikke blir noe læring. Den strategiske professoren kan velge å få studentene til å stå og gjøre raske strekker eller til og med synge og trene “Hode, skuldre, knær og tær.” (Ja, jeg har gjort dette). Å få elevene til å bevege seg og le bidrar til å øke energinivået. Når du vet at studenter har en tendens til å falle i denne kvadranten i løpet av bestemte tider av semesteret, kan du planlegge for læringsopplevelser som inspirerer til mer energi og bevegelse enn vanlig.

Høy negativ energi bør unngås når det er mulig. I denne kvadranten er studentene sure, frustrerte og omstridte; det er ikke et vakkert syn. Denne kvadranten kan løfte sitt stygge hode i følgende situasjoner: (1) et prosjekt eller eksamen returneres, og de samlede karakterene var langt lavere enn studentene forventet; (2) en gruppe studenter har nettopp mottatt dårlige nyheter fra en annen klasse; (3) en type dårlige nyheter har nettopp blitt levert til en stor gruppe studenter (f.eks. Har et program blitt avviklet, en nøkkelklasse er eliminert, en ny klasse er blitt lagt til kravene). Den beste retningen for en professor å ta når en klasse er i kvadranten med høy negativ energi, er UT. Få elevene ut av den kvadranten så raskt som mulig, fordi undervisning og læring ikke kan forekomme her. En teknikk er å be elevene skrive en klage på et stykke papir, krølle det opp og kaste det mot professoren. Synet av en klasse full av papirputer som blir kastet mot professoren er nok til å få nesten alle til å le – og til å bryte spenningen – som er poenget. En annen strategi er å gi elevene hver en konvolutt, be dem skrive bekymringene sine på et stykke papir og forsegle det inni, og deretter ta opp konvoluttene og fortelle elevene at du skal returnere dem på slutten av timen. Forsikre dem om at deres bekymringer fortsatt vil være der, men at du trenger dem til å fokusere på det du prøver å lære dem på dette tidspunktet. Hvis du har etablert et proaktivt samarbeidsforhold med studentene dine, vil denne typen teknikker arbeide for å fokusere dem på oppgaven som er tilgjengelig – lære innholdet i kurset.

Hvis du omfavner begrepet energikvadranter og er strategisk i håndteringen av disse kvadrantene, vil du og elevene dra nytte av produktive undervisnings- og læringssituasjoner. Hvis du ignorerer informasjonen som studentene gir deg når energien vokser og vinner (og er positiv mot negativ), så er du inne på et tøft klassemøte (eller semester), og ikke bare vil du lide, det vil også studentene dine.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta