Hva er visjonskontrollsystemer?

H

Også kjent som maskinsyn-systemer, gir synsinspeksjonssystemer deg mulighet til å gjøre bildebasert inspeksjon for produksjons- eller industrielle applikasjoner. I utgangspunktet er dette automatiserte systemer. Selv om teknologien har eksistert en stund, er både 2D- og 3D -systemer ganske populære for automatiserte inspeksjoner, sortering, kvalitetskontroll og robotveiledning, for bare å nevne noen.

I denne artikkelen skal vi ta et dypere innblikk i visuelle inspeksjonssystemer. La oss finne ut mer.

Bruk av et visjonskontrollsystem

Akkurat som alle inspeksjonsmaskiner har disse maskinene ett eller flere kameraer. Noen av dem kommer også med belysning og video. Rollen til disse kameraene er å måle deler og kontrollere posisjonen. Bortsett fra dette er de også kraftige nok til å gjenkjenne delens form.

Det flotte med disse maskinene er at de kan utføre sortering med en mye høyere hastighet. Egentlig styres disse systemene av dataprogramvare. Derfor er utstyret intelligent nok til å ta viktige beslutninger som kan ha innvirkning på hele prosessen.

Du kan installere disse systemene i linjene dine for å tilby en konstant strøm av nyttig informasjon. De er mye mer dyktige enn du kanskje tror.

Anvendelser av disse systemene

Det gode med inspeksjonssystemene er at de passer for mange felt. Faktisk er de et ideelt valg for et produksjons- eller pakkesenter hvor kvalitetskontroll er av største betydning.

For eksempel kan de installeres med robotenheter for å få posisjonene til deler for automatisering og effektivisering av produksjonsprosessen. Med et visjonssystem er det mulig å samle inn data og forbedre effektiviteten til linjene. Dessuten hjelper det sterkt med sortering, pakking og et bredt spekter av andre applikasjoner.

Bortsett fra dette, blir informasjonen mottatt av systemet brukt til å oppdage problemer i linjene eller andre stadier. Tanken er å forbedre effektiviteten og forhindre systemer som ikke oppfyller effektivitetskravene. Viktigst av alt, de hjelper med å identifisere produkter som ikke oppfyller kvalitetsstandardene.

Industrier bruker dem til inspeksjon

Siden disse enhetene bruker mye teknologi, kan du tilpasse designene for å tilfredsstille behovene til mange bransjer. Så mange selskaper har en tendens til å nyte teknologien for inspeksjon av sine produkter og deler. Noen bruker dem til og med for sikkerhetsformål.

Mange bransjer bruker visuelle inspeksjonsmaskiner, som forbruksvarer, elektronikk, medisinsk bildebehandling, biovitenskap, halvledere, drikkevarer, matvarer, bilindustri, pakking og medisin, for å nevne noen.

Fordeler med visuelle inspeksjonsmaskiner

Fordelene med en visuell inspeksjonsmaskin inkluderer reduserte utgifter, bedre oppetid og forbedret produkt. Med dette systemet på plass kan selskaper utføre 100% nøyaktig inspeksjon for kvalitetskontroll. De gjør det for å oppfylle de gitte spesifikasjonene.

Kort sagt, hvis du vil nyte bedre kvalitet og effektivitet, foreslår vi at du vurderer å installere et visuelt inspeksjonssystem. Bare sørg for at du velger det beste inspeksjonssystemet basert på budsjett og behov.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta