Herge Creator of Tintin Presnts Professor Calculus – The Deaf Inventor

H

Professor Calculus ellers kjent som Cuthbert Calculus var en av de mer humoristiske karakterene i Tintin -verdenen. Kjent som profesor Tryphon Tournesol (som betyr: Solsikke) på fransk var karakteren hans hørselshemmet, noe som førte til mye morsomhet da han misforsto samtaler. For eksempel: “attachez votre ceinture” (fest beltet) gjentas som “une tache de peinture?” (en maling flekk). Calculus innrømmer aldri å være døv og insisterer på at han bare er hørselshemmet på ett øre i Destination Moon. I bokserien Moon skaffer Cuthbert seg et høreapparat som medfører en endring av karakterene etter hvert som han blir en mer seriøs person.

I senere eventyr mister imidlertid professor Calculus høreapparatet og er igjen tilbake til sitt gamle kjære døve jeg. Hvor han ofte er distrahert, men som finner opp mange objekter i serien. Den mer kjente av disse oppfinnelsene er enmannshai-formet ubåt, måneraketten (ligner veldig på en V-2-rakett!) Og et ultralydvåpen (som nå brukes i dagens moderne krigføring). Professor Calculus har en humanisk side og prøver å komme verden til gode med oppfinnelser som en kur mot alkoholisme som får alkohol til å smake fryktelig for pasienten. Som anerkjennelse for bidragene fra Caculus ‘antidrinkende tabletter laget, utnevnte general Alcazar Cuthbert Knight Storkors i ordenen San Fernando med eikeblader i Tintin og Picaros.

Kaptein Haddock hater ofte disse oppfinnelsene (han er litt av en drikker selv!) Selv om Calculus ofte tolker dette omvendt på grunn av hans døve. Professoren har en svakhet det er hvis noen (spesielt Hyse) kaller ham en geit. Eller som kaptein Haddock berømt sa i Destination Moon “å oppføre seg som en geit”, fløy den milde oppførselen professor Calculus inn i et raseri som oppsto om det meget berømte svaret “Geit, er jeg?”, Som for Tintin -fans er legendarisk.

Cuthbert Calculus er en ivrig beliver i dowsing, og bærer en pendel for det formålet. Det er vanskelig å tro, men Calculus kommenterer av og til at han var en stor idrettsmann i ungdommen, med en veldig atletisk livsstil. I flukt 714 demonstrerer han ganske dårlig sin tidligere kjærlighet til den franske kampsporten savate som etterlater leseren svært underholdt.

Calculus dukker først opp i Red Rackham’s Treasure og fikk slutt på et langt søk etter en gal professortype som hadde ført til opprettelsen av previos -karakter som Dr. Sarcophagus in Cigars of the Faroh og Professor Alembick i King Ottokar’s Scepter. Karakteren ble inspirert av den berømte oppfinneren av bathyscaphe, professor Auguste Piccard.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta