Grunnleggende komponenter i en visuell inspeksjonsmaskin

G

Formålet med et maskinsyn -system er å inspisere og oppdage forskjellige uregelmessigheter som funksjonsfeil, forurensninger og defekter i produkter. For eksempel kan disse maskinene brukes til å utføre en inspeksjon av medisintabletter for mulige feil. Bortsett fra dette, er et annet formål med maskinen å bekrefte ikonet, bakgrunnsbelysningskontrasten eller bekrefte tilstedeværelsen av piksler. I denne artikkelen skal vi snakke om hovedkomponentene i en visuell inspeksjonsmaskin. Les videre for å vite mer.

Grunnleggende komponenter

Siden hver applikasjon er forskjellig, brukes spesifikke komponenter tilsvarende. Nedenfor er kategoriene som komponentene i den visuelle inspeksjonsmaskinen faller inn i.

Optikk og kameraer

I denne typen inspeksjonsmaskin brukes en eller flere optikk og kameraer for å fotografere komponentene som inspiseres. Det kan være et analogt eller digitalt kamera. Bortsett fra dette kan kameraene være linjeskanning, progressiv skanning, variabel skanning, RGB-farge, sammensatt farge eller monokrom. Valg av kameraer er basert på applikasjonskravet.

Belysning

Vi vet alle at kameraer kan ta gode bilder uten nok lys. Faktisk er det viktig å ha sterkt lys for optimal belysning av komponentene som fotograferes. Ulike typer belysning brukes i visuelle inspeksjonsmaskiner, for eksempel fiberoptikk, glødelampe, LED og lysrør bare for å nevne noen.

Tilstedeværelsessensor

Nærværssensoren er en type enhet som sender varsler til maskinen om at komponenten som skal inspiseres er på vei. Så snart komponenten når målposisjonen, kan maskinsynet ta et bilde av den.

Dataprosessor

Som navnet antyder, er datamaskinprosessoren eller CPU en digital eller PC -signalprosessor. Vanligvis brukes robuste datamaskiner fordi det er mye skitt, høy temperatur og vibrasjon i et produksjonsmiljø.

Frame Grabber

Rollen som en rammegriper er å koble maskinens kamera til CPUen. Faktisk konverterer det det analoge eller digitale bildedataintervjuformatet som datamaskinen kan forstå. Vanligvis er rammegriperen tilgjengelig i forskjellige konfigurasjoner for å støtte en rekke CPU- og kameratyper.

Program for maskinsyn

Igjen brukes forskjellige programmer for å kontrollere maskinsynet. Hensikten med programmet er å lage og utføre bildedata og utføre den ervervede infeksjonen.

Digital I/O

Også kjent som nettverkshandlinger, resultatene av inspeksjonen sendes til systemet som styrer produksjonsprosessen. Dette gjøres når inspeksjonen av komponentene er fullført.

Vanligvis bruker denne prosessen et nettverkskort. Som et alternativ brukes også et grensesnittkort.

Sammendrag

Ikke alle typer produksjonsprosesser er like. Derfor kan det være lurt å ta deg tid til å investere i riktig type komponenter basert på dine operasjonelle behov. Dette er viktig hvis du vil sikre at du får nøyaktige resultater. Ideelt sett er det bedre at du konsulterer en god maskinsynsekspert. Dette vil hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta