Fordeler med å vedta visuelle inspeksjonssystemer i produksjonen

F

Behovet for inspeksjon

For et selskap som produserer produkter på massenivå, er det avgjørende å kontrollere hvordan alle produktene fungerer, ikke bare for å forhindre sløsing, men også for å sikre at kundene får bedre service av høy kvalitet. Tradisjonelt ble det meste av oppdagelsen utført av menneskelig innsats, men det kunne bare brukes på et veldig lite nivå. Når et selskap produserer tusenvis og millioner av produkter, er det ikke mulig å oppdage det med mennesker. Et menneske kan heller ikke fange opp alle de små feilene som sprekker osv. For å løse dette problemet, tar industrien nå i bruk visuelle inspeksjonssystemer som ikke bare kan forbedre kvaliteten på inspeksjonen, men også gi en god oversikt over produksjonslinjen og klassifisere de innsamlede feilene for nærmere referanse.

Hvordan fungerer visuelle inspeksjonssystemer?

De stoler på industrikameraer som inneholder digitale sensorer som skaffer seg bilder for programvare og maskinvare for å analysere, behandle og måle alle egenskapene og deretter avgjøre om et produkt er helt egnet eller ikke. De beregner også objektive målinger, for eksempel plugghull for elektriske apparater, eller nivået på drinker i flasker etc.

Viktige komponenter i visuelle inspeksjonssystemer er:

 1. Lys: for å belyse delen som må inspiseres. Det er viktig å fokusere på en bestemt funksjon, slik at kameraene kan fange den.
 2. Objektiv: Linser er ment for å ta bilder og presentere dem for sensorene. Sensorer konverterer bildene til digitale bilder som kan behandles for analyse.
 3. Visjonsbehandling: De består av visse algoritmer som gjennomgår bildet og utfører nødvendige inspeksjoner for å avgjøre om et produkt er i orden eller om det har feil.

For å oppnå nøyaktige og pålitelige resultater, inkluderer visuelle inspeksjonssystemer kunstig intelligens for å gjøre raske og nøyaktige sammenligninger mellom det lagrede treningsmønsteret og de faktiske produktene.

Fordeler med visuelle inspeksjonssystemer:

 • De er gode for kvantitative målinger på grunn av deres nøyaktighet, hastighet og pålitelighet. Disse systemene kan analysere hundrevis og tusenvis av deler per minutt. Ved hjelp av høyoppløselige kameraer og optiske sensorer kan de få selv de detaljene som normalt er for små til å bli sett av et menneskelig øye.
 • De forhindrer også skade, og de eliminerer kostnadene og vedlikeholdstiden som kreves for slitasje og andre riper på de mekaniske komponentene.
 • De reduserer menneskelig involvering og sikrer dermed driftssikkerhet i produksjonsprosessen. De forhindrer også at mennesker utsettes for farlige miljøer.
 • De kan enkelt og raskt tilpasse seg forskjellige produksjonsmiljøer.
 • Arbeidere og servere som ligger langt unna kan også programmere og betjene disse systemene.
 • Mennesker kan ikke jobbe tjuefire timer, men visuelle inspeksjonssystemer kan.
 • De utspiller helt andre inspeksjonssystemer når det gjelder å opprettholde konsistensen av inspeksjonen.
 • Vedtak av visuelle inspeksjonssystemer kan også gjøre kundene avslappede siden de kan stole på at de ikke får forstyrrede produkter med kvalitetsproblemer.

Bunnlinjen

Ingen inspeksjonssystemer er like idiotsikre som et visuelt inspeksjonssystem, som kan finjusteres med alle typer produksjonsmiljøer for å gi de beste resultatene om produksjonens kvaliteter.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta