En dypere innsikt i visjonskontrollsystemer

E

Visjon og inspeksjonssystemer er også kjent som maskinsyn. I utgangspunktet tilbyr disse maskinene et automatisk bildebasert inspeksjonssystem. Disse systemene er ideelle for forskjellige typer produksjon og industrielle applikasjoner. Selv om dette er en gammel teknologi, brukes både 2D- og 3D -systemer ofte på tvers av forskjellige bransjer for sortering, kvalitetskontroll, robotveiledning og inspeksjon. I denne artikkelen skal vi få et dypere innblikk i visuelle inspeksjonssystemer.

Funksjoner for visjonskontrollsystemer

Visuelle inspeksjonssystemer består av ett eller flere kameraer. Noen ganger er dette videokameraer som fungerer med kraftige kameraer. Disse enhetene og deres komponenter kan verifisere posisjon og form. Bortsett fra dette kan disse systemene behandle bilder med en mye raskere hastighet. Dette kan hjelpe bedrifter med å spare mye tid de kan bruke på andre forretningsprosesser.

De fungerer basert på dataprogrammer. Disse systemene har kunstig intelligens for å ta viktige beslutninger. Det gode med disse systemene er at de kan installeres i produksjonslinjer for å kunne levere verdifull informasjon kontinuerlig. Så verdifull informasjon er alltid tilgjengelig for designere, ingeniører og produsenter.

applikasjoner

Visjonskontrollsystemer brukes i mange bransjer der kvalitetskontroll er av største betydning. For eksempel kan de installeres med robotsystemer for å kontrollere posisjonen til komponenter. De kan også automatisere og effektivisere hele produksjonsprosessen.

Hensikten med å samle inn data med disse systemene er å forbedre effektiviteten til produksjonslinjer. Bortsett fra dette kan disse maskinene hjelpe med sortering og pakking. Informasjonen som samles inn av disse maskinene kan hjelpe til med å identifisere problemer i produksjonslinjen. Igjen er tanken å forbedre prosessens effektivitet og avvise de uakseptable produktene slik at de kan byttes ut.

Bransjer som bruker disse systemene

Siden visjonskontrollsystemene bruker en kombinasjon av flere teknologier, kan ingeniører tilpasse disse systemene for å tilfredsstille kravene til spesifikke bransjer. Derfor bruker mange selskaper disse maskinene for sikkerhet og kvalitetskontroll.

Industrier som bruker disse systemene inkluderer forbruksvarer, elektronikk, medisinsk bildebehandling, biovitenskap, halvledere, mat og drikke, bil, emballasje og legemidler, for bare å nevne noen. Så disse systemene er ideelle for både produksjons- og ikke-produksjonsindustrier. Dette er grunnen til at disse systemene kan bli funnet over hele verden, og bruken av disse maskinene øker.

Fordelene med disse maskinene er ikke begrenset til en reduksjon i utgifter, økt oppetid og forbedring av produksjonen. Faktisk tillater disse maskinene selskaper å utføre kvalitetskontroll av komponenter. Så produksjonsprosessen kan forbedres betydelig. Som et resultat er det mer sannsynlig at produktene tilfredsstiller kundenes krav.

Lang historie kort, hvis du vil forbedre produksjonsprosessen i anlegget ditt, foreslår vi at du installerer et visuelt inspeksjonssystem på arbeidsplassen din. Dette vil hjelpe deg med å designe komponenter som vil være fri for defekter og som vil kunne dekke behovene til alle dine kunder.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta