De største fordelene med å bruke visuelle inspeksjonssystemer i produksjoner

D

Produksjon og kvalitetssikring

Kvalitetssikring er en av de viktigste delene av produksjonsprosessen. Det er den delen som kommer helt på slutten av produksjonen der sluttproduktet kontrolleres for defekter og feil før det selges til kundene. Dette er viktig fordi det ikke bare reduserer produksjonsfeilene, men også forhindrer mennesker fra ting som kan være potensielt farlige.

I en stor del av industrihistorien ble inspeksjonsjobben utført av mennesker, men nå kan selskapene bruke avanserte teknologiske systemer for å forbedre kvalitetskontrollen. Industrier som er involvert i å produsere sluttprodukter som gadgets, legemidler, forbruksvarer, drikkevarer og matvarer kan ha stor fordel av visuelle inspeksjonssystemer, ettersom de gir en reduksjon i kostnader og større nøyaktighet og pålitelighet sammen med utmerket mekanisk stabilitet.

Hvordan fungerer visuelle inspeksjonssystemer?

Visual Inspection Systems bruker digitale sensorer som er beskyttet inne i kameraene. Disse kameraene bruker de optiske sensorene til å ta bilder som deretter behandles av datamaskiner for å måle spesifikke egenskaper for beslutningstaking. De bruker applikasjonene av kunstig intelligens for å gjøre nøyaktige og raskere sammenligninger mellom riktige stereotyper og virkelige produkter.

Komponenter i visuelle inspeksjonssystemer:

  1. Lys: Lys hjelper til med å gjøre en funksjon fremtredende slik at den kan fanges tydelig opp av kameraene.

  2. Linser: Linser presenterer bildene for sensorene, som faktisk er maskinsynskameraer og er ment å transformere lys til bilder i digital form.

  3. Visjonsprosess: De jobber med visse algoritmer som analyserer bildene og trekker ut all mulig informasjon om defekter og feil som er observert i bildet.

Fordeler med visuelle inspeksjonssystemer

  • Etter at visuelle inspeksjonssystemer er programmert og innstilt på produksjonsprosessen, kan de utføre en stor produksjonskontroll på veldig kort tid sammenlignet med menneskelig inspeksjon.

  • I menneskelige inspeksjonssystemer er det alltid en betydelig sjanse for feil, og uansett hvor erfarne og fokuserte de ansatte er, kan disse feilene aldri bringes ned til et ubetydelig nivå. Menneskelige evner har begrensninger som visuelle inspeksjonssystemer ikke har. Og slik fjerner de i stor grad sjansene for feil ved inspeksjon og gir en høyere kvalitet på produktene.

  • En annen fordel med visuelle inspeksjoner er at i tilfelle produksjonsmetoden endres, justerer disse systemene seg også med stor letthet.

  • De forbedrer også produksjonseffektiviteten. De kan fange feil raskere. Analyse av disse observerte feilene kan gjøres raskt og nødvendige korrigeringer kan gjøres umiddelbart.

  • I motsetning til mennesker kan disse systemene fungere ustoppelig i tjuefire timer med enestående flid. De kan også betjenes og programmeres fra et fjernt sted.

Bunnlinjen

Ved å ta i bruk det visuelle inspeksjonssystemet i produksjonsprosessen, kan selskaper øke produksjonen og også forhindre sløsing som genereres av defekte og defekte produkter. Dette vil ikke bare spare selskapets inntekter, men også sikre fullstendig kundetilfredshet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta